top of page

Atrakcije

Crna Gora je zemlja kontrasta a prijestonica je dugo bila njihov epicentar. To nam je donijelo mnoštvo dragulja jedinstvene vrijednosti. Bogata istorija u kombinaciji sa specifičnim geografskim položajem, velikodušna priroda prema stanovnicima budući da žive u blizini dva nacionalna parka sa veoma različitim eko- sistemima kao i kulturno nasljeđe jedinstvenog šarma i originalnosti, su garancija da ćete kući odnijeti nezaboravne uspomene.

Home  >  Što vidjeti  >  Atrakcije

00 Skadar_edited.jpg
Kapiteli.jpg
Ne propustite!
Nacionalni park Skadarsko jezero
00 Filermosa.jpg

Vjekovni slojevi misterije

Brutalizam, arhitektonsko nasljeđe

0 NOB.jpg

Našavši se između kapitalističkog Zapada i Istoka tj socijalističkog istoka, jugoslovenske arhitekte odazivale su se kontradiktornim zahtjevima kao i uticajima, razvijajući poslijeratnu alternativu.

Njeguši

0 Njegusi.jpg

Selo Njeguši nije samo poznato kao rodno selo čuvenog Petra II Petrovića Njegoša, mjesto gdje se njegova rodna kuća nalazi i danas i otvorena je za posjetioce.

Belveder

00 Bvdr.jpg

Mjesto za pamćenje! Predivan pogled na okolinu i očaravajuće Skadarsko jezero. Istoimeni restoran koji nudi tradicionalan meni na velikoj terasi na svježem vazduhu.

Dom kraljice Jelene

00 Palace.jpg

Vještina Kralja Nikole ogledala se u održavanju snažnih veza sa velikim državama Evrope epohe.  Njegova kćerka Jelena udala se za kralja Italije i postala Kraljica Jelena od Savoje.

Lovćenske serpentine

0Serpentine.jpg

32 serpentine odvajaju Kotor od ovog sasvim drukčijeg svijeta. Danas, ovo je jedan od puteva sa najdivnijim prizorima u cijeloj zemlji. Ove viste ostaće trajno u vašem sjećanju.

Dado u Boburu

Miodrag-Dado-Djuric.jpg

Dadova ingenioznost je prepoznata u Parizu dok je radio za grafičke ateljee u prijestonici svjetske umjetnosti XX vijeka. Danas, njegova djela su dio permanentne postavke Bobura.

bottom of page