top of page

Landmarks

Arhitektonski ili kontrast specifične prirode - nije važno, utisak koji ponesete biće vjerovatno isti. Neodoljivi šarm Prijestonice zarobiće vaše srce. Otići ćete sa jedinstvenim sjećanjima na grad koji je nekad predstavljao cijelu državu. Moći ćete da obiđete mnogo zgrada bivših ambasada ili impresivnih zgrada raznih ustanova.

Home  >  Što vidjeti  >  Landmarks

Tackice.png

Must see 

Njegos i knjiga.jpg

 BILJARDA 

Spavaca soba kralja Nikole.jpg

 DVOR KRALJA NIKOLE 

VD.jpg

 VLADIN DOM 

PLAVI DVORAC

RC.jpg

 STARI MOST NA RIJECI CRNOJEVIĆA 

IC.jpg

 SPOMENIK
IVANA CRNOJEVIĆA  

LapidCrop.jpg

 LAPIDARIUM 

ZD.jpg

 KRALJEVSKO POZORIŠTE ZETSKI DOM 

Karuč

National-Park-Lake-Skadar.jpg

Zimsko odmaralište Petra I Petrovića Njegoša bilo je mjesto izvanredne ljepote a sada je predio na kom kao da je vrijeme stalo. To je mjesto gjde ćete napraviti vaše najljepše fotografije.

Austrougarska ambasada

00 AustroH.jpg

Josip Slade Šilović iz Trogira je bio arhitekt prvog urbanističkog plana Prijestonice a napravio je i arhitektonski dizajn objekta ambasade Austro-Ugarske, koji je završen 1899. godine.

Orlov krš

00 OrlovKrs.jpg

Mauzolej na Orlovom kršu je izgrađen u čast vladike Danila Petrovića. Izgrađen je povodom  obilježavanja 200 godina dinastije Petrović Njegoš 1896. godine.

Reljef Crne Gore

00 Relief.jpg

Reljefna karta Crne Gore izrađena je po prodoru austrougarske vojske kroz lovćenski front i nakon okupacije Cetinja 1916. godine. Razmjera mape je 1:10,000 i veoma je atraktivna.

Ljetnja pozornica

00 Ljetnja.jpg

Ljetnja pozornica smještena je ispod Orlovog krša i izgrađena je 1951. godine po uzoru na antičke amfiteatre. Odlična akustika čini je jednom od najboljih otvorenih pozornica u državi.

Veličanstveni pogledi

00 Vista.jpg

Divni pejzaži koji oduzimaju dah su magnet za rastući broj turista koji biraju Crnu Goru za svoju sljedeću ljetnju destinaciju i avanturu. Sa planine Lovćen su posebno spektakularni.

Ćipur

00 BalonF.jpg

Istorijsko mjesto osnivanja Cetinja gdje je srednje- vjekovni vladar Ivan Crnojević najprije osnovao svoj manastir. Sada se tu nalaze grobnice Kralja i Kraljice.

Pavlova strana

00 Skad.jpg

Skadarsko jezero, površine od 354 do 505.8 km2, u zavisnosti od nivoa vode, najveće je jezero na Balkanu. 2/3 jezera pripada Crnoj Gori dok je 1/3 na teritoriji Albanije.

Tackice_edited.png
IvanCTF copy.png
bottom of page